Ook in november 2015 groeide de woningmarkt

In vergelijking tot 2014 gaat het goed met de woningmarkt in Nederland. De woningmarkt en de bouwsector hebben in 2015 een aardige groei doorgemaakt. Mensen blijken meer interesse te hebben in duurzame producten. Hierbij kan men denken aan onroerend goed maar ook aan auto’s en bedrijfswagens.

Ten opzichte van dezelfde maand in 2014 werden in november 2015 ongeveer vijfentwintig procent meer huizen verkocht in Nederland. Dit werd bekend gemaakt door het Kadaster op vrijdag 18 december 2015.

Woningverkoop in november 2015
In november 2015 werden in Nederland 14.545 woningen verkocht. In 2014 werden in dezelfde maand nog 11.696 verkocht aan nieuwe eigenaren. Ondanks deze positieve getallen is de maand november niet heel positief geweest ten opzichte van de maand oktober. Ten opzichte van oktober daalden de woningverkopen in november met ongeveer 11 procent. In oktober werden nog zo’n 16.000 woningen verkocht in Nederland.

Verschillen in woningverkopen tussen provincies
In Nederland nam de woningverkoop in alle provincies toe. Er waren tussen de provincies wel verschillende opmerkelijke ontwikkelingen. In de provincie Utrecht nam bijvoorbeeld de woningverkoop maar liefst 30 procent toe ten opzichte van 2014. In Flevoland nam de woningverkoop toe met 8,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Daarmee was Flevoland de provincie waarin de woningverkopen in verhouding tot 2014 het mist sterk zijn gestegen. Ten opzichte van de maand oktober lieten echter alle provincies in Nederland een daling in de woningverkopen zien.

Verschillende woningtypen
Woningen zijn er in verschillende soorten en prijsklassen. Er zijn bijvoorbeeld vrijstaande woningen, appartementen en rijtjeswoningen. In november 2015 nam de woningverkoop voor alle woningtypen toe.

Reactie van Technisch Werken
De woningmarkt is in 2015 behoorlijk gegroeid en de bouwsector profiteerde hier van mee. Aan het einde van 2015 neemt de woningverkoop iets af en de bouwproductie ook. Toch doen deze sectoren het nog behoorlijk goed ten opzichte van 2014.