Ontwikkeling personeel belangrijk voor de techniek

Gecombineerde technische functies zijn op dit moment interessant voor werkgevers. Verschillende werkgevers in de Werktuigbouwkunde zijn op zoek naar medewerkers die breed ingezet kunnen worden in het bedrijf. Bedrijven moeten flexibel kunnen inspelen op de markt. Dit heeft ook gevolgen voor de eisen die ze stellen aan hun personeel.

Zowel uitvoerend personeel als middenkaderpersoneel krijgt te maken met het toenemende eisenpakket van werkgevers. Zo moeten lassers vaak ook als allround constructiebankwerker kunnen worden ingezet en naast lassen ook kunnen tekening lezen en samenstellen.

Tekenaars moeten kunnen werkvoorbereiden en calculeren. Daarnaast wordt vaak van tekenaars verlangt dat ze verschillende tekenprogrammas beheersen zoals AutoCAD en Inventor. Ook programmas als SolidWorks en SolidEdge kommen regelmatig op vacatures voor. Daarnaast wordt tekenen met name in de machinebouw steeds meer in 3D programmas gedaan. Tekenaars moeten zich door deze ontwikkelingen voortdurend blijven scholen.

Verder moeten bedrijven investeren in innovatie. Ze moeten nieuwe producten bedenken om in de markt mee te kunnen blijven doen. China en andere landen staan klaar om eenvoudige kopieën te maken van Europese producten. Daarom zal Europa een technische voorsprong moeten blijven hebben om niet te worden ingehaald door landen die goedkoop kunnen produceren.

Naast bedrijven moeten ook technische scholen gericht zijn op het ontwikkelen van nieuwe innovatieve technische oplossingen en machines. Wanneer alleen wordt ingegaan op bestaande technische oplossingen zullen studenten nooit de creatieve geest ontwikkelen die in Nederland en de rest van Europa nodig is om de concurrentie met andere grote landen en economieën aan te gaan.