Ongeveer 55.000 deelnemende woningzoekers op Open Huizen Dag zaterdag 30 september

Afgelopen zaterdag hebben ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers deelgenomen aan de Open Huizen Dag. Dit heeft makelaarsorganisatie NVM bekend gemaakt. Volgens de makelaarsorganisatie namen 9000 woningen deel aan de Open Huizen Dag. Deze dag vond plaats tussen 11.00 en 15.00 uur. Woningzoekers konden zonder afspraak deelnemende huizen bezichtigen. De NVM makelaars hebben bekend gemaakt welke woningen deelnamen aan de Open Huizen Dag, Er namen veel minder woningen deel aan de Open Huizen Dag van 30 september ten opzichte van de Open Huizen Dag in april. Die maand namen 13.600 woningen deel aan deze dag. Het aantal mensen dat deelnam aan de Open Huizen Dag in april werd geschat op meer dan 66.000 personen. Dat waren ongeveer 11.000 meer mensen dan de periode daar voor.

NVM Open Huizen Dag

De NVM geeft aan dat er deze keer door mensen minder woningen bezichtigd konden worden. Dat komt omdat de woningmarkt op dit moment minder aanbod heeft dan een half jaar geleden. Volgens de makelaarsvereniging is er wel sprake van een mooi gevarieerd aanbod dat bovendien goed is verdeeld over heel Nederland. Dat heeft Chris van Zantwijk van de makelaarsorganisatie in een toelichting aangegeven.

Woningmarkt

De woningmarkt heeft een beperkter aanbod en bovendien zijn de woningprijzen sinds de zomer van 2022 iets minder duur geworden. De woningprijzen dalen omdat mensen minder kunnen lenen voor woningen. De hypotheekrente is namelijk omhoog gegaan. Met name voor starters ie het altijd problematisch geweest om een woning te kopen. Inmiddels gaat het voor staters de goede kant op. Volgens sommige analisten zouden de woningprijzen ook weer iets gestegen zijn maar dat kan regionaal sterk verschillen.