Ondergrondse waterbron in Kenia gevonden

Techniek dient de mensheid wordt wel eens beweerd. De technologische ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Naast het zoeken naar olie zijn er ook ontwikkelingen voor het zoeken naar water in droge gebieden. Met speciale apparatuur, radars en satellieten kan worden gezocht naar ondergrondse waterbronnen.

Oplossing voor Kenia
Een land als Kenia heeft te kampen met grote tekorten aan schoon drinkwater. Unesco heeft kenbaar gemaakt dat 17 miljoen van de totaal 41 miljoen mensen in Kenia geen schoon water hebben om te drinken. Door de nieuwe ontwikkelingen heeft het land hoop gekregen om nog meer mensen van het levensbelangrijke schone drinkwater te voorzien.

Aquifer
Het zoeken naar schoon water op het Afrikaanse contingent werpt zijn vruchten af. De Keniaanse milieuminister Judi Wakhungu liet op Twitter weten dat er een grote nieuwe waterbron gevonden is in Kenia. Het gaat hierbij om een aquifer. Een  aquifer is een ondergronds bassin. Het bassin dat in Kenia is gevonden zou ongeveer 200 miljard kubieke liter water bevatten.

Zoektocht naar nieuwe bronnen
De ontdekking van de aquifer zorgt voor hoop in Kenia. Met name de droge regio Turkana zou belang hebben bij het water dat gevonden is. In het Afrikaanse Namibië is ook een aquifer gevonden. De nieuwe technologie om water te lokaliseren is voor veel Afrikanen  van levensbelang. Er wordt ook in de toekomst doorgezocht naar nieuwe bronnen.