OM eist 240 uur werkstraf voor ongeval 2015 door bestuurder hoogwerker

Tijdens een ongeval met een hoogwerker op een oldtimershow in Oosterwolde in mei 2015 kwam een man om het leven, daarnaast raakten elf andere mensen tijdens het ernstige incident gewond. Het Openbaar Ministerie heeft het voorval onderzocht en heeft op donderdag 9 februari 2017 een werkstraf van 240 uur geëist evenals een  gevangenisstraf van zes maanden tegen de persoon die de hoogwerker bestuurde. De persoon wordt er door OM van verdacht dat hij het dodelijke ongeluk had veroorzaakt.

De bestuurder van de hoogwerker was tijdens het incident een 48-jarige man uit Oosterwolde (deze plaats ligt in de gemeente Oldebroek). Hij wordt door het OM verantwoordelijk gehouden voor het incident daardoor is de dood van het slachtoffer zijn schuld en ook het zwaar lichamelijk letsel dat de gewonden opliepen wordt hem aangerekend. De bestuurder van de hoogwerker was wel bevoegd om het de hoogwerker te rijden maar hij mocht niet met de hoogwerker werken.

Volgens het OM zijn er meerdere veiligheidsvoorschriften overtreden of ontweken door de bestuurder. In het bakje van de hoogwerker mogen bijvoorbeeld maximaal drie personen worden verplaatst maar op het moment vlak voor het ongeval zouden er dertien personen in het bakje aanwezig zijn geweest.  In de hoogwerker zat een groep van vijf volwassenen en acht kinderen toen de hoogwerker om was gevallen. De hoogwerker viel bovenop een man van 48 jaar die hierdoor kwam te overlijden.