Nieuwbouw zorgt voor meer werk bij funderingsbedrijven vanaf 2017

Funderingsbedrijven hebben het drukker gekregen omdat er meer nieuwbouwprojecten van start gaan de komende jaren. Met name door de nieuwbouw van woningen krijgen funderingsbedrijven het drukker. Naast de nieuwbouwwoningen worden ook andere bouwprojecten verwacht. Hierbij kan men denken aan utiliteitsprojecten zoals de bouw van kantoren, scholen en fabrieken. Ook in de infrastructuur worden meer projecten verwacht.

Funderingsmarkt
In 2016 was de funderingsmarkt nog goed voor ruim 550 miljoen euro. Dit zal waarschijnlijk gaan oplopen tot 2022 en uitkomen op 700 miljoen euro. Dit is de verwachting van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Gemiddeld zal de groei in de funderingssector uitkomen op 3,5 procent per jaar. Deze groeiverwachting staat in een rapport. Dat rapport is gemaakt in opdracht van de Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF).

Werkgelegenheid in de funderingstechniek
De huidige werkgelegenheid in de funderingssector bevat 1.700 arbeidsplaatsen die bezet zijn. De komende tijd zal de sector echter meer werknemers nodig hebben. Dat betekend dat er extra personeel geworven moet worden. Vermoedelijk zal de werkgelegenheid in de funderingstechniek toenemen met ongeveer 220 werknemers per jaar volgens het EIB. Dit is echter niet de enige sector in de bouw die het drukker krijgt ook in de elektrotechniek en installatietechniek wordt het drukker.