Nieuw Shell productieschip voor olieveld op de Noordzee

Shell heeft plannen om een nieuwe bemande installatie te plaatsen in het noordelijke deel van de Noordzee. Shell gaat namelijk investeren in een nieuw productie- en opslagschip (fpso). Deze fpso zal worden gebruikt voor het Penguins-veld. Het is voor het eerst in bijna dertig daar dat er in het noordelijke deel van de Noordzee een bemande Shellinstallatie wordt geplaatst.

Het genoemde Penguins-veld bevind zich tussen de Shetlandeilanden en de Noorse kust. Momenteel stroomt er aardolie en aardgas via pijpleidingen op de zeebodem naar het boorplatform Brent Charlie. Dit is echter een verouderd platform waardoor de productie daar binnenkort zal worden stopgezet.
Als Shell het Penguins-veld verder in gebruik zal willen nemen zal Shell een nieuwe infrastructuur moeten aanleggen. Hiervoor zullen in totaal acht nieuwe boorputten worden gerealiseerd. Deze boorputten zullen aangesloten worden op het nieuwe productieschip van Shell. Dit productieschip zal ongeveer het equivalent van 45.000 vaten olie per dag kunnen produceren. Het productieschip zal waarschijnlijk worden gebouwd door de Noorse offshoredienstverlener Sevan Marine.