Niet meer bezuinigen op kinderopvang

De FNV gaat donderdag 8 maart naar Den Haag. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken vergadert dan namelijk met de Tweede Kamer over de kinderopvang. Er zijn de afgelopen tijd al bezuinigingen ingevoerd in de kinderopvang. Deze bezuinigingen hebben echter niet geleid tot een positief effect. Wanneer moeders of vaders minder gaan werken scheelt dat de Nederlandse overheid belastingen en premies. Hoewel de overheidsuitgaven aan de kinderopvang verminderen komt er ook minder geld binnen.

De VVD en het CDA onderhandelen samen met gedoogpartner PVV over extra bezuinigingen. Hiermee willen ze de overheidsfinanciën op orde krijgen. Een aantal oppositiepartijen maken zich samen met de FNV zorgen over de bezuinigingen. Ze hopen dat de kinderopvang niet nog meer bezuinigingen te verwerken krijgt.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat wanneer de kinderopvang slecht draait er ook kinderdagverblijven zullen moeten worden gesloten waardoor er weer meer mensen op straat komen te staan die in veel gevallen een beroep zullen doen op een uitkering. Bezuinigen in de kinderopvang hebben hierdoor een dubbel negatief effect.