Nedstaal toch dicht eind 2016

Staalproducent Nedstaal heeft twee jaar geleden een doorstart kunnen maken. Ondanks dat moet het bedrijf alsnog haar deuren sluiten. Daardoor raken alsnog tweehonderd medewerkers hun baan kwijt? Het bbericht over de sluiting werd vrijdagmiddag 4 november 2016 bekend ggemaakt.

Nedstaal geeft aan de sluiting een gevolg is van een’combinatie van prijsdruk en een structureel terugvallende vraag. Daarnaast is er sprake van sombere vooruitzichten voor de nabije toekomst voor het bedrijf. Door deze omstandigheden is een sluiting van het bedrijf volgens het bestuur onvermijdelijk.  Het bedrijf heeft nog een aantal lopende opdrachten.  Deze opdrachten worden de komende twee maanden nog geproduceerd en uitgeleverd.

Inmiddels is het personeel van Nedstaal op de hoogte gebracht door de directie van het bedrijf. De directie gaat in overleg met de ondernemingsraad en met de betrokken vakbonden over het verdere verloop van de sluiting. Het bestuur geeft aan dat ze bewust is van de gevolgen voor het personeel.  Dit maakte directeur Gita Hoogeveen in een reactie bekend. Hoogeveen geeft aan “Wij zullen ons tot het uiterste inspannen om hen in deze moeilijke tijd te ondersteunen.”