Nederlandse auto’s hadden laagste CO2 emissie in 2015

In 2015 had Nederland wederom de koppositie in Europa als het gaat om zuinige auto’s. Brancheorganisatie Bovag maakte vrijdag 23 september 2016 bekend dat de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland 101 gram per kilometer was. Door deze lage CO2 emissie is Nederland voor het derde jaar op rij de koploper in Europa met betrekking tot milieuvriendelijke auto’s.

Al vanaf 2010 daalde de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland. De Bovag weet nog niet hoe Nederland het dit jaar gaat doen op gebied van zuinige auto’s. Het is mogelijk dat Nederland niet eens de top drie gaat halen in Europa. Dat komt omdat verschillende gunstige fiscale regelingen met betrekking tot milieuvriendelijke auto’s zijn stopgezet door de overheid.

Omdat consumenten naarst milieuvriendelijkheid ook letten op de prijs van auto’s zorgen de gewijzigde fiscale voordelen er voor dat veel Nederlandse automobilisten de aanschaf van een milieuvriendelijke auto minder aantrekkelijk vinden. Volgens de Bovag maken de eerste gegevens die over 2016 bekend zijn gemaakt al duidelijk dat er minder animo is voor energiezuinige en milieuvriendelijke auto’s ten opzichte van 2015. In 2016 komt de gemiddelde CO2-uitstoot van Nederlandse auto’s op 110 gram per kilometer.