Nederlands offshorebedrijf Sif levert grondvesten nieuw windpark in 2018

Het Nederlandse offshorebedrijf Sif gaat de grondvesten leveren voor de windmolens die worden geplaats in het windmolenpark Norther. Dit windmolenpark wordt voor de Belgische kust geplaatst. Sif is een bedrijf dat stalen funderingselementen maakt. Het bedrijf maakte woensdag 4 januari 2017 bekend dat ze het project heeft gekregen. Er werden verder geen financiële details over het project bekend gemaakt. de totale kosten voor het windmolenpark worden geraamd op 1,2 miljard euro.

In totaal worden voor 44 windturbines de funderingspalen geleverd. Daarnaast worden ook funderingselementen geleverd voor een transformatorstation op zee. Baggeraar Van Oord is de Hoofdaannemer van het project. Er zijn verschillende opdrachtgevers waaronder energiebedrijf Eneco. Men verwacht dat de bouw van het windmolenpark in 2018 zal starten. Voor die tijd moet Sif echter klaar zijn met de productie van de funderingspalen. De palen voor de fundering moeten door Sif worden geleverd in de tweede helft van dit jaar en het eerste kwartaal van 2018.

Het Roermondse bedrijf werkt samen met haar branchegenoot Smulders. Het bedrijf Smulders gaat de verbindingsstukken, die tussen de funderingspalen worden geplaatst, fabriceren. De Deense fabrikant Vestas gaat de turbines leveren.  Als het windpark af is wordt dit het grootste windpark van België. De maximale capaciteit van het windpark is 370 megawatt.  Het park wordt 23 kilometer voor de kust bij Zeebrugge te liggen. Het vermogen van 370 megawatt is voldoende om 400.000 huishoudens van stroom te voorzien.