Nederland slaat met Duitsland, Frankrijk en Italië werken samen aan coronavaccin in 2020

De ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus is topprioriteit. Dat zal niemand ontkennen maar de samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van een vaccin tegen corona is daarbij een belangrijke factor. Als alle landen apart een vaccin ontwikkelen is de kans groot dat veel stappen in de ontwikkeling door landen ‘dubbel’ worden gedaan. Het is juist belangrijk dat men elkaar ondersteun bij de ontwikkeling en productie van een potentieel vaccin.

Deelnemende landen

De landen Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië slaan de handen ineen om zo snel mogelijk een coronavaccin te ontwikkelen. De landen zijn van mening dat een goed werkend vaccin zo snel mogelijk moet worden ontwikkeld in Europa. Dat heeft ook het ministerie van Volksgezondheid woensdag 3 juni 2020 in de middag in een persbericht bekend gemaakt. De samenwerking tussen de landen gebeurd op basis van een alliantie de zogenaamde: Inclusieve Vaccin Alliantie.

Grotere kans op het ontwikkelen van een antivirus

Het samenwerken moet er voor zorgen dat er betere kansen ontstaan om een goed coronavaccin te ontdekken. Daarbij is een antilichaam bijvoorbeeld van groot belang. Nederland heeft op dit gebied vorderingen geboekt. Maar ook in de overige deelnemende landen zijn ontwikkelingen in gang gezet. Dat zorgt er voor dat iedereen in deze samenwerking een belangrijke bijdrage kan leveren.