Nederland in 2016 in top 7 voor grootste Europese landbouwproducenten

Nederland is een verhoudingsgewijs klein land als je het land vergelijkt met andere Europese landen. Ondanks dat behoort Nederland tot de top zeven van grootste landbouwproducenten van Europa. Nederland zit in de top zeven naast Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Deze landen leveren de grootste bijdrage aan de Europese landbouw. Gezamenlijk leveren deze zeven landen driekwart van de Europese landbouwproducten vanuit de EU. Dat is donderdag 18 februari 2016 gebleken uit cijfers van statistiekbureau Eurostat.

De grootste bijdrage aan Europese landbouwproductie
Nederland staat dan weliswaar in de top zeven toch levert het land lang niet zo’n grote bijdrage als bijvoorbeeld Frankrijk. Dat land levert namelijk 18 procent. Duitsland staat op de tweede plaats met een productieaandeel van 14 procent. Duitsland wordt op de voet gevolgd door Italië met 13 procent productieaandeel. Daarna komt Spanje met 10 procent. Het Verenigd Koninkrijk heeft 8 procent en Nederland is verantwoordelijk voor 7 procent van de Europese landbouwproductie. Nederland doet het als relatief klein land goed in de Europese landbouw.

Reactie van Technisch Werken
Nederland is een land met een verregaande landbouwmechanisatie. Bovendien is Nederland een vlak land dat zich goed laat bewerken. Dat zijn allemaal voordelen voor de Nederlandse landbouw. Naast de daadwerkelijke landbouw is Nederland ook in de werktuigbouwkunde actief voor de agrarische sector. In de stallenbouw en landbouwmechanisatie is Nederland wereldwijd bekend. Daardoor kunnen bedrijven in Nederland op veel opdrachten rekenen. Dat zorgt voor een positief effect voor de Nederlandse economie. De werkgelegenheid lijkt in de werktuigbouwkundige sector een beetje aan te trekken in Nederland. Men is echter nog niet op het niveau beland van voor de crisis.