NAM zoekt kandidaten voor vacature pr-manager aardbevingen in 2017

De Nederlandse Aardolie Maatschappij,  ookwel bekend als de NAM, waarmee deze organisatie wordt afgekort heeft een vacature voor een pr-manager aardbevingen in Groningen. Deze vacature kwam eind december 2016 online op een website van Villamedia. Er bleek animo voor de vacature ook vanuit de politiek bleek er interesse. Een kamerlid heeft plannen om op de vacature te solliciteren. Het desbetreffende kamerlid wilde een zogenaamde protestsollicitatie doen. Dit is echter niet waar de NAM op zit te wachten daarom heeft de NAM de vacature van de website laten verwijderen.

De NAM heeft tot doel om het Groningse gas uit de aardbodem te winnen en te exploiteren. Het bedrijf zoekt iemand die er voor kan zorgen dat de Groningse bevolking meer vertrouwen krijgt in de activiteiten van de NAM. Er moet volgens de NAM een andere manier van communiceren worden gehanteerd.  Men moet goed en betrouwbaar worden geïnformeerd over de aardbevingen in Groningen als gevolg van de gaswinning in het gebied. De NAM wil dat het vertrouwen van de betrokken partijen in het bevingsgebied wordt teruggewonnen. Daarnaast moet de goede naam van de NAM weer worden hersteld. Dit stond in de gepubliceerde advertentie.

Er is echter nog veel wantrouwen van de bewoners in het Groningse aardbevingsgebied richting de NAM. Dit komt onder andere omdat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid oordeelde dat de veiligheid van inwoners van de provincie Groningen tot 2013 geen noemenswaardige rol speelde bij de besluitvorming met betrekking tot de winning van aardgas in de Groningse provincie. Als reactie hierop bood de NAM-directeur Gerald Schotman zijn excuses aan. Dit excuus heeft het vertrouwen van de Groningers niet hersteld. Daarom wil de NAM investeren in een goed pr-beleid waarmee de NAM haar imago kan verbeteren en haar contact met de bevolking kan herstellen. Om die reden zoekt de NAM een pr-manager aardbevingen. Deze probeert de NAM naar eigen zeggen nu eerst via andere kanalen te vinden dan via de online vacature.