Moody’s positief over Nederlandse huizenmarkt 2016

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft een positief beeld over de Nederlandse woningmarkt. Moody’s houdt de ontwikkelingen oo de Nederlandse woningmarkt in de gaten en doet op basis van deze ontwikkelingen uitspraken over de financiële toekomst in deze sector. Die toekomst is in 2016 positief volgens Moody’s. Het bureau verwacht dat de huizenprijzen in Nederland opnieuw zullen stijgen.  Deze stijging kan oplopen tot wel vijf procent.  Deze verwachting heeft Moody’s woensdag gepubliceerd doormiddel van een rapport.

De Nederlandse woningmarkt had haar dieptepunt in 2013. Na dat jaar werden Nederlandse woningen telkens een beetje duurder. De woningmarkt van Nederland hersteld wel minder snel dan sommige andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk gaan de prijsontwikkelingen veel sneller in de woningmarkt.

Volgens Moody’s gaan de Nederlandse huizenprijzen in 2016 aantrekken. Dit komt volgens Moody’s overigens niet alleen door het economisch herstel in Nederland. Het bureau benoemt ook het tekort in het aanbod van woningen in bepaalde delen van de markt als belangrijke oorzaak waardoor de prijzen van bepaalde woningen zullen stijgen.

Reactie van Technisch Werken

Zo het nu staat wordt 2016 opnieuw een jaar waarin de woningmarkt gan Nederland een groei door zal maken. Doordat er een te kort is aan woningen in bepaalde segmenten zal niet alleen de woningprijs stijgen. De bouwsector kan namelijk door deze ontwikkeling ook een nieuwe impuls krijgen. Er zullen in bepaalde woningsegmenten meer woningen worden gebouwd. Dat betekent meer werk voor timmerlieden, metselaars, installatiemonteurs en middenkaderpersoneel in de bouw. Deze sector deed het in 2015 ook al beterdan het jaar daar voor.  Misschien wordt 2016 wel een topjaar voor de bouwbedrijven in Nederland.