Moet bouwen aan de kust mogelijk worden in 2016?

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om bouwen aan de Nederlandse kust mogelijk te maken. Dit besluit werd echter niet door iedereen met vreugde ontvangen. De minister is naar eigen zeggen ‘verrast’ door de vele ongeruste reacties van natuurorganisaties en Tweede Kamerleden naar aanleiding van haar besluit. Ze gaf als reactie hierop in de ministerraad:  “Ik vind het heel bijzonder, ik had dit van tevoren niet gedacht”. Daar voegde ze aan toe: “Maar ik vind het mooi dat mensen zo van de kust houden”.

Verkeerde indruk over besluit
Volgens minister Schultz is er in de laatste weken een verkeerde indruk ontstaan over het besluit. Het is volgens haar de bedoeling om kleinschalige projecten mogelijk te maken. Volgens haar is het niet de bedoeling om de Nederlandse kust vol te bouwen met grote flatgebouwen. De minister voert nu eerst gesprekken  met  belangenorganisaties en de Tweede Kamer.

Reactie van Technisch Werken
De Nederlandse kust onderscheid zich van veel kustgebieden in de Wereld omdat onze kust een mooie en natuurlijke aanblik heeft. Zandstranden met duinen is iets dat voor veel Nederlanders bij ons land hoort. Door bouwen aan de kust mogelijk te maken zijn veel mensen ongerust. Over het algemeen kunnen alleen bepaalde rijke mensen een gebouw aan de kust veroorloven. Jan modaal of mensen die lager dan modaal verdienen kunnen vervolgens tegen de dure gebouwen aan kijken van iemand anders. De minister moet maar even haar best doen om duidelijk te maken wat ze nu precies wel en niet wil. Pas dan wordt de ongerustheid weggenomen bij de Nederlandse bevolking.