Moederbedrijf Ziggo draait meer verlies in kwartaal 3 van 2017

Liberty Global is het moederbedrijf van Ziggo. Het bedrijf heeft in het derde kwartaal van 2017 haar verlies verdrievoudigd. Dit komt onder andere door de schade die is ontstaan door de orkanen Maria en Irma in het Caribisch gebied.  Ook werd de omzet en de winst uit de Nederlandse tak van het bedrijf niet meegenomen in de resultaten. Dat heeft te maken met het feit dat de Nederlandse tak van de organisatie is ondergebracht in de joint venture VodafoneZiggo.

In totaal kwam het nettoverlies van Liberty Global uit op 460 miljoen dollar. In 2016 had het bedrijf nog 168 miljoen dollar verlies in de boeken genoteerd. De totale opbrengsten van het bedrijf stegen met 2,5 procent en kwamen daardoor uit op een kleine 3,9 miljard dollar.

De stijging in de omzet werd veroorzaak door de meer dan 204.000 nieuwe abonnees. Ook werden prijsverhogingen doorgevoerd. De omzet in Europa daalde echter met tien procent. Dit heeft e maken met de samenvoeging tussen Ziggo en de Nederlandse tak van Vodafone. Verder heeft het bedrijf ook te maken met een sterke concurrentie in Europa aldus de topman van het bedrijf Mike Fries.