Metro Noord/Zuidlijn wordt technisch getest in april en mei 2018

In de maanden april en mei in 2018 wordt de Noord/Zuidlijn in Amsterdam getest. Er worden dan door vervoersbedrijf GVB een aantal testen uitgevoerd. Daarbij worden verschillende situaties nagebootst op de metrolijn. Er worden verschillende technische problemen bewust veroorzaakt om te kijken hoe men hier het beste op kan anticiperen. Hierbij kun je denken aan een kapot metrostel. Verder worden ook normale testritten uitgevoerd zonder dat er bewust technische problemen worden veroorzaakt.

Voor het testen van de metrolijn zijn echter wel mensen nodig die als passagiers meespelen in de metro. In het echt zullen er namelijk ook mensen gebruik maken van de metro wanneer er zich problemen voordoen. Deze mensen moeten dan gekalmeerd worden en op een veilige manier worden vervoerd bij de eventuele calamiteit vandaan. Dat vereist vluchtroutes en andere veiligheidsvoorzieningen.

De GVB heeft het over de laatste testfase. Als deze testen goed verlopen dan zou de metrolijn op 22 juli geopend moeten worden. Voordat het zover is moet men eerst wel zeker zijn dat de metrolijn veilig is. Er zullen echter meerdere aanmeldingen komen voor mensen die als zogenaamde testreiziger mee willen doen. Er zijn namelijk nog steeds aanmeldingen en het aanmelden kan nog steeds. De GVB zou in totaal ongeveer tienduizend testreizigers nodig hebben. De Noord/Zuidmetrolijn is bijna af maar daarmee is men er nog niet. Er zullen echter nog een aantal testen moeten worden gedaan met betrekking tot het onderhoud en het beheer. Dit bericht werd bekend gemaakt door de AT5 en de regionale omroep NH.