Metalektro sector kan nieuwe stakingen verwachten na de bouwvak van 2018

Na de bouwvak van 2018 zullen er nieuwe stakingen volgen voor een betere metalektro cao. De vakbond FNV heeft bekend gemaakt dat er nieuwe stakingen zullen volgen komende week. Het gaat volgens de vakbond om twee regionale stakingen die worden gehouden in Noord-Brabant en Limburg. Werkgevers en werknemers hebben in juni en juli nog geen overeenstemming weten te bereiken voor een nieuwe metalektro cao. Toen werden er al stakingen gehouden maar die hadden geen resultaat. Daarom zullen de komende tijd meer stakingen worden gehouden in deze metalektro sector.

Stakingen metalektro in september 2018
Volgende week donderdag zullen werknemers van onder andere DAF en VDL ETG in Eindhoven het werk neerleggen. In totaal zullen minimaal 1500 werknemers deelnemen aan de staking op donderdag volgens de vakbonden. De werknemers van metaalbedrijven in Limburg zullen de vrijdag erop het werk neerleggen. Het gaat daarbij onder andere om werknemers die werken bij Laura Metaal en werknemers van de auto-assemblagefabriek VDL Nedcar. Bij VDL Nedcar zijn de werknemers bovendien ontevreden over de extra diensten die ze nu moeten uitvoeren op zaterdag. Deze extra diensten zijn volgens VDL Nedcar nodig om de productieachterstand van de autofabriek in te halen. Deze productieachterstand zou juist door de eerdere stakingen zijn ontstaan. De werknemers zullen de desbetreffende zaterdag niet werken volgens de aankondiging van de FNV.

Stakingen slecht voor metaalsector
Het aantal stakingen in de metaalsector loopt in 2018 alleen maar op. De vakbonden zijn momenteel nog aan het overwegen of ze meer metaalstakingen willen laten plaatsvinden in andere regio’s. Die stakingen die eveneens gaan over een betere metalektro cao zouden dan op een later moment in september moeten worden gehouden. Dat heeft een woordvoerder van de CNV bekend gemaakt. De werkgevers zijn niet blij met de stakingen in de metaalsector. Volgens de FME zijn de nieuwe stakingen slecht voor het imago van de metaalsector ,,Onderhandelen doe je volgens ons aan de onderhandelingstafel”, reageert een woordvoerster van de werkgevers in de metalektro.