Met een BBL opleiding aan de slag in de elektrotechniek in 2019

Er is nog een groot tekort aan elektromonteurs in de installatietechniek. Daarom staan steeds meer bedrijven open voor het inwerken van aankomende vakkrachten in zogenaamde BBL-trajecten. Een BBL-traject is een vorm van praktijkgericht middelbaar beroepsonderwijs. Omdat de BBL-er een groot deel van zijn of haar opleiding afrond op de werkvloer wordt ook wel gesproken van werken en leren of werkend leren. Voor praktisch ingestelde werkzoekenden en leerlingen is BBL een ideaal middel om in de praktijk vaardigheden en comptenties te leren voor bijvoorbeeld de elektrotechniek.

Daarvoor is echter wel een erkend leerbedrijf nodig en natuurlijk een opleidingsinstelling die inhoudelijke goede opleidingen aanbied in BBL vorm. Er zijn verschillende erkende leerbedrijven, verschillende opleidingen en opleidingsinstellingen. De keuze is zo groot en breed dat een grote groep mensen die overweegt om een BBL opleiding te volgen in de elektrotechniek niet precies weet wat ze moeten kiezen. Gelukkig zijn er instellingen die de juiste ondersteuning kunnen bieden op dit gebied. Een voorbeeld van zo’n instelling is Technicum.

Wil je meer weten over de BBL opleiding elektrotechniek klik dan op de knop “BBL Technicum”. Deze knop staat in de menubalk op deze website.