Mercedes-Benz heeft in 2022 voor ieder automodel een elektrische variant beschikbaar

Mercedes-Benz wil serieus werk maken van elektrisch rijden. Daarom heeft het luxe automerk in 2022 voor elk automodel een elektrische variant beschikbaar. Dit werd bekend gemaakt door Daimler-topman Dieter Zetsche. Hij deed de uitspraak op de investeerdersdag van de Duitse automaker. Dit houdt in dat er in 2022 in ieder geval vijftig verschillende hybride en volledig elektrische Mercedes-auto’s beschikbaar moeten zijn.

Het automerk Smart zal volledig elektrisch worden. Smart maakt met name auto’s die geschikt zijn voor drukke stedelijke gebieden. Momenteel heeft Smart al verschillende elektrische versies van zijn voertuigen. Er zit echter minder marge op elektrische auto’s dan op auto’s die voorzien van een verbrandingsmotor en op fossiele brandstoffen rijden. Vanwege die reden zal Daimler behoorlijk moeten gaan bezuinigen. Het bedrijf heeft als doelstelling om 4 miljard euro aan kosten te besparen.

Er zijn verschillende autoproducenten die bezig zijn met het ontwikkelen van elektrische voortuigen. Naast Mercedes-Benz had Volvo eerder al aangekondigd in 2019 een elektrische versie van al haar modellen te willen hebben. Een jaar later zou Jaguar Land Rover alleen nog maar elektrische en hybride voertuigen bouwen.