Meer werktuigbouwkundigen nodig na augustus 2020

Nederland heeft meer werktuigbouwkundigen nodig in de periode na de bouwvak van 2020. Het ziet er naar uit dat de maakindustrie in Nederland meer behoefte heeft aan ervaren machinebouwers. Het gaat daarbij om zowel de bedenkers van machines zoals de tekenaars en engineers als de assemblagemedewerkers en monteurs van machines. In eerste instantie zal de druk in het middenkader plaatsvinden. Er worden meer offertes uitgeschreven en werkgevers hebben daardoor behoefte aan werknemers die een bijdrage kunnen leveren aan het ontwerp en de ontwikkeling (research and development).

Pas later zal de druk ook op de werkvloer gaan toenemen. Dan zullen ook meer verspaners, constructiebankwerkers en lassers worden gevraagd. Er is nog altijd een grote vraag naar onderhoudsmonteurs en servicemonteurs. Deze medewerkers zijn altijd belangrijk voor het onderhoud van het machinepark en de continuïteit van de productie. Ook tijdens de coronacrisis zijn onderhoudsmonteurs en revisiemonteurs nodig om het machinepark van bedrijven en de bijbehorende installaties werkend te houden.

Technicum uitzendbureau zoekt ook naar ervaren onderhoudsmonteurs en andere werktuigbouwkundigen. Dat blijkt ook uit hun vacatureaanbod. Dat tref je aan via de vacatureknop in de menubalk aan de zijkant van de website.