Meer personeel gevraagd in de werktuigbouwkunde en machineonderhoud vanaf september 2020

Er wordt op de arbeidsmarkt steeds meer personeel gevraagd met een werktuigbouwkundige achtergrond of een opleiding in de mechantronica. Nu bedrijven weer gaan opschalen in de productie wordt het bouwen en het onderhouden van machines en machinelijnen van groter belang. Het grote probleem is echter dat ervaren onderhoudsmonteurs en machinebouwers niet of nauwelijks beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Ervaring gevraagd

Het aantal vacatures voor mechanisch onderhoudsmonteurs, elektrotechnisch onderhoudsmonteurs en allround monteurs neemt toe. Bedrijven blijven echter wel kritisch in het aannamebeleid. Vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie is een vaak gehoorde minimale eis. Daarnaast een opleiding in de werktuigbouwkunde of mechatronica op minimaal mbo niveau 3 of 4 een minimale eis.

BBL vacatures voor onderhoudsmonteurs

Technicum biedt echter ook werk aan aankomende onderhoudsmonteurs doormiddel van een BBL traject. Als je hier meer over wilt weten kun je klikken op de knop ‘BBL Technicum’ in de menubalk. Mocht je een ervaren onderhoudsmonteur zijn en op zoek zijn naar vacatures in de onderhoudstechniek in een specifieke regio klik dan op de knop ‘Vacatures Technicum’. Ook deze knop tref je aan in de menubalk aan de zijkant van deze website.