Meer dan 50.000 mensen tegen bouwen aan de kust op maandag 18 januari 2016

Vlak voor de kerst kwam het kabinetsplan naar buiten om bouwen aan de kust te versoepelen. Verschillende instanties lieten meteen hun kritiek op de plannen horen. Met name natuurorganisaties zijn zeer kritisch. De organisaties zijn bang voor Belgische toestanden. In België zijn grote delen van de kust voorzien van vakantiewoningen en appartementen. Hierdoor is de natuurlijke aanblik van de kuststrook compleet verdwenen. De natuurorganisaties zijn bang dat dit ook met delen van de Nederlandse kust gaat gebeuren.

Petitie van Natuurmonumenten
Natuurmonumenten begon meteen met een actie om mensen hun stem te laten horen over de voorgenomen plannen. Op beschermdekust.nl  kunnen mensen hun afkeur over de versoepeling van de bouwplannen voor de Nederlandse kust aangeven. Maandagochtend 18 januari 2016 hadden al ruim 50.000 mensen de petitie getekend. Na een paar uur stond de teller al op ruim 53.000

Reactie van Technisch Werken
Geen wonder dat het voorstel om bouwen aan de kust mogelijk te maken van de VVD komt. Op deze partij stemmen een hoop vermogende Nederlanders die wellicht eenvoudig een groot appartement aan de kust kunnen kopen. Bouwen aan de kust brengt voor slechts een paar vermogende Nederlanders voordelen een hoop minder vermogende Nederlanders mogen vanaf het strand tegen de luxe gebouwen aankijken die voor hen (financieel) buiten bereik liggen.

Dat is voor veel mensen een oneerlijke gang van zaken. Bovendien is de Nederlandse kust uniek en grotendeels ongerept. Men spuit zand op stranden en bewaakt de duinen en zorgt er voor dat de natuur haar gang kan gaan. Dat is het mooie van onze kust en dat moet behouden worden. Op beschermdekust.nl  kunnen mensen de petitie online tekenen.