Massaontslag bij Tesla in oktober 2017

In oktober 2017 zijn ongeveer vierhonderd medewerkers van de elektrische-automaker Tesla ontslagen. Dit bericht werd bekend gemaakt door diverse Amerikaanse media die hun berichtgeving hebben gebaseerd op bronnen. Tesla heeft aan Reuters bevestigt dat er een ontslagronde heeft plaatsgevonden. Er zijn door Tesla echter zelf geen berichten bekend gemaakt over het aantal ontslagen.

Reden van ontslag
Wel maakte Tesla bekend dat de werknemers zouden zijn ontslagen wegens slechte prestaties. Dit bericht staat echter in contrast met de berichtgeving van één van de bronnen van het persbureau. Deze bron is zelf ook ontslagen en heeft benoemd dat hij zelf nog nooit een slechte beoordeling heeft gekregen vanuit Tesla.

Tesla Model 3
Tesla worstelt met haar nieuwe model namelijk de Tesla Model 3. Dit is een goedkopere Tesla dan de Tesla’s die doorgaans door het bedrijf worden geproduceerd en verkocht. Hoewel veel mensen op de automarkt erg benieuwd zijn naar het Model 3 van deze autobouwer is het bedrijf er nog niet in geslaagd om het Model 3 succesvol op de markt te zetten. De Tesla Model 3 moet volledig geautomatiseerd worden gemaakt door Tesla. Dit vereist een hele andere werkwijze van het bedrijf dan de werkwijze die het bedrijf hanteert met de productie van luxe automodellen.

Massaproductie niet eenvoudig
Tesla had eerder aangekondigd dat ze vijftienhonderd auto’s in het derde kwartaal zou produceren maar deze doelstelling werd niet gehaald. Tesla wist in die periode maar 260 voertuigen te produceren. Tesla-topman Elon Musk maakte op twitter bekend dat het bedrijf het niet eenvoudig heeft met de productie van de Tesla Model 3. Volgens analisten is de massaproductie van auto’s niet eenvoudig en kunnen alleen de huidige grote autoproducenten dit verwezenlijken. Het zal tijd kosten voordat Tesla ook een massaproductiebedrijf wordt op het gebied van auto’s.