Maersk heeft interesse in olievelden van Shell in 2016

Het Deense scheepvaart- en olieconcern A.P. Möller-Maersk voert gesprekken met het Brits Nederlandse bedrijf Shell over de overname van een aantal olievelden van Shell in de Noordzee. Deze olievelden worden geschat op een waarde van 2 miljard dollar volgens een bericht van ingewijden. Zowel Maersk als Shell willen niet reageren op het bericht van de mogelijke overname.

Het bedrijf Maersk wil zichzelf gaan opsplitsen. Dit werd eerder op de dag bekendgemaakt. Maersk wil haar transporttak en logistiektak van de rest van Maersk scheiden. Ook de energiedivisie van het conglomeraat gaat zelfstandig verder. Daarnaast wil Maersk met de aankoop van de Shell-olievelden de schaal van zijn zelfstandige energiedivisie willen vergroten.

Het is echter onduidelijk of Maersk daadwerkelijk de olievelden van Shell gaat kopen. Shell is op dit moment ook bezig om zich op de toekomst te oriënteren.  Nu de olieprijs en de gasprijs laag is heeft Shell een moeilijke tijd, een tijd waarin belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Ook andere bedrijven in de olie- en gasindustrie maken moeilijke tijden door vanwege de historische lage prijzen voor olie en gas.