Maastrichtse cementfabriek ENCI sluit eind juni 2020

De cementfabriek ENCI bij Maastricht sluit eind juni 2020. Dit bericht werd bekend gemaakt door het bedrijf. Afgelopen maandag is het personeel op de hoogte gebracht over de sluiting van de cementbericht. Het bedrijf heeft nog ongeveer vijftig medewerkers in dienst. Voor deze werknemers is een collectief ontslag aangevraagd.

Het bedrijf heeft last van “zeer hoge” onderhoudskosten en daarnaast is ook de opslagcapaciteit van het bedrijf heel beperkt. Eerder dit jaar heeft het bedrijf ook een oven gesloten. Door deze sluiting ligt de productie van klinkers stil. De cementfabriek is afhankelijker geworden van de invoer. Het bedrijf heeft hiervoor echter geen gunstige locatie. Er kunnen geen grote zeeschepen aanmeren.

ENCI is een cementfabriek die in 1926 werd neergezet. Het bedrijf was goed voor een jaarlijkse productie van 900.000 ton cement. De cementproducent werd onderdeel van HeidelbergCement en heeft ook nog twee andere vestigingen in Nederland, namelijk in IJmuiden en Rotterdam. De vestigingen van ENCI op deze locaties blijven de komende tijd wel open.