Maart roert zijn staart in het uitzendwezen in 2017

De maand maart blijkt een hectische maand voor uitzendbureaus in de techniek.  Deze maand blijken de ontwikkelingen op de technische uitzendmarkt al even onbestendig als het weer. De ene dag worden er volop installatiemonteurs gevraagd terwijl een week later weer technische uitzendkrachten op de bouw beschikbaar komen. Uitzendbureaus kunnen vroeg in de morgen een heel ander vacature-aanbod hebben als in de middag.

Verschillende vacatures

Ook de functies en vacatures die open staan verschillen van inhoud. Zo kunnen er onderhoudsmonteurs worden gevraagd maar ook lassers. Daarnaast worden er timmermannen gevraagd maar komen er ook vacatures op de bouw voor installatiemonteurs en elektromonteurs. Een technisch uitzendbureau moet in maart 2017 voortdurend op zoek naar nieuwe beschikbare techneuten in een bepaald technisch vakgebied.  Als er niemand meer beschikbaar is om als uitzendkracht te werken in een bepaalde technische functie zal een uitzendbureau zich moeten richten op andere vacatures en een ander vakgebied. Dit vereist een flexibele instelling van het technisch uitzendbureau.

Maand maart in de uitzendmarkt

Niets is zo veranderlijk als het weer wordt wel een gezegd. Het uitzendwezen blijkt in ieder geval een marktsegment te wezen met een veranderlijkheid die vergelijkbaar is met het weer in de maand maart. Het is nog onduidelijk of voir de bouwvak een piek zal ontstaan in de vacatures op de bouw en andere technische bedrijven. Uitzendbureaus in de techniek kunnen nu alleen maar meebewegen in de markt.

Goed werkgeverschap

Voortdurend op zoek gaan naar kandidaten en vacatures, snel schakelen en een degelijk netwerk van uitzendkrachten onderhouden dat is belangrijk.  Wellicht ten overvloede maar uitzendbureaus dienen een goed werkgever te zijn voor hun uitzendkrachten.  De technische uitzendkrachten hebben namelijk volop keuze en kunnen snel ander werk vinden als dat nodig is. Als uitzendkrachten merken dat het technisch uitzendbureau hen goed behandeld en uitdagende technische pprojecten heeft zal een uitzendkracht over het algemeen langer loyaal zijn aan een uitzendbureau.  Er is dan sprake van een samenwerking. Een goede samenwerking tussen uitzendbureaus en uitzendkrachten is voor beide partijen van belang.