Maandag 5 januari daalt de euro verder in waarde ten opzichte van de dollar

De euro daalt al een tijdje in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Maandagochtend 5 januari 2015 daalde de waarde van de euro verder ten opzichte van de dollar. Nu is de euro op het laagste waarde niveau sinds maart 2006. De waarde van de euro was maandagochtend 1,1864 dollar. Rond 7:00 op dezelfde dag klom de waarde op tot 1,19 dollar. Sinds de maand juni van 2010 is de waarde van de euro lager dan 1,20 dollar.

Valutahandelaren hebben meer vertrouwen in de Amerikaanse dollar. De Amerikaanse economie lijkt zich redelijk te herstellen. In de loop van 2015 veracht men dat de rente van de dollar in de Verenigde Staten wordt verhoogd.

Reactie van Technisch Werken
Het economische herstel in Europa gaat nog niet met grote sprongen vooruit. Ondanks het feit dat de euro steeds lager staat dan de Amerikaanse dollar zijn er ook goede berichten. De Europese producten worden namelijk goedkoper voor Amerikanen. Dit zorgt er voor dat landen die afhankelijk zijn van de export (waaronder Nederland) een groei kunnen doormaken in de export naar Amerika. Rusland daarentegen heeft het moeilijker om de waarde van haar munt de roebel in stand te houden. Nederlandse producten zijn voor Russen te duur daarnaast heeft Rusland ook Nederlandse producten geboycot. Gelukkig voor Nederland zijn de handelsbetrekkingen met Amerika altijd goed gebleven.