Lockdowns in 2020 zorgde voor recordverkoop LEGO

Speelgoedfabrikant LEGO heeft in 2020 een recordverkoop behaald. Het Deense bedrijf behaalde een stijging van 21 procent in de verkoop. Dit komt naar voren uit de jaarcijfers die LEGO woensdag 10 maart 2021 heeft bekend gemaakt. Veel speelgoedwinkels waren door de lockdowns gesloten waardoor een groot deel van de verkoop van LEGO digitaal plaatsvond. Geen wonder dat de online verkoop van LEGO enorm omhoog is geschoten.

Omzet en winst LEGO omhoog

Het aantal bezoeken op de website van LEGO verdubbelde zelfs in het afgelopen jaar ten opzichte van 2019. In totaal namen de inkomsten van LEGO toe met 13 procent. Daardoor steeg de totale inkomst tot 43,7 miljard Deense kroon. Dat is omgerekend 5,9 miljard euro. Niet alleen de omzet nam toe maar ook de winst. De stijging in de winst kwam zelfs uit op 19 procent waardoor de winst op een bedrag van 9,9 miljard kroon belande.

De verkoop van LEGO nam wereldwijd toe. Met name in West-Europa, China en Noord-Amerika nam de verkoop van LEGO toe. Het speelgoedbedrijf LEGO richt zich nadrukkelijk ook op volwassenen, wat volgens LEGO een van de belangrijkste oorzaken van de omzetgroei is.