Laadpalenproducent Alfen heeft forse winstgroei behaald in eerste halfjaar van 2018

In de eerste zes maanden van 2018 heeft laadpalenfabrikant Alfen heeft een flinke omzet- en winstgroei weten te behalen. Alfen had zichzelf ten doel gesteld om vooral over de grens te groeien. In het behalen van die doelstelling is het bedrijf geslaagd. De omzet was in de eerste zes maanden met 32 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

De totale omzet kwam in de eerste zes maanden van 2018 uit op 41 miljoen euro. De aangepaste ebitda steeg met 52 procent. Daardoor kwam deze uit op 1,7 miljoen euro. De aangepaste nettowinst van de laadpalenproducent kwam zelfs 226 procent hoger uit, op 0,6 miljoen euro. In totaal had het bedrijf 21 procent van deze inkomsten over de grens weten te behalen.

Volgens Alfen is de markt voor laadpalenproducenten nog steeds aan het groeien. Veel landen en bedrijven willen investeren in de infrastructuur voor elektrische auto’s. De laadpalen waarmee deze elektrische voertuigen worden opgeladen zullen in de toekomst steeds belangrijker worden voor de energietransitie in de voertuigenbranche. Alfen beweerd dat ze de afgelopen tijd verschillende belangrijke projecten en klanten in de wacht heeft gesleept.