Kwartaal 1 van 2016 succesvol verlopen voor Ford in Europa

Het eerste kwartaal van 2016 is zeer succesvol verlooen voor Ford in Europa. Sinds 2008 heeft de autofabrikant in Europa niet zo’n goed kwartaal gedraaid.  Het bedrijf verkocht meer luxe auto’s en heeft daarnaast door kostenbesparing ook meer geld overgehouden. De omomzet van Ford bleef stabiel vanwege de relatief zwakke euro.

Het succes is voor Ford een grote opsteker eant de Europese markt was nooit zo’n groot succes voor Ford. Door de economische crisis kwam de verkoop van Ford in Europa onder druk te staan. Vanaf 2009 liep de verkoop van auto’s van het merk Ford ver terug. Er werden door Ford veel Europese fabrieken gesloten. Door het sluiten van de fabrieken in Europa kwamen de Europese werknemers die daar werkzaam waren zonder werk te zitten. Uiteindelijk gingen er duizenden banen verloren. De resultaten van het bedrijf verbeterden. De verkopen van Ford nemen ook toe.

Het gaat nu wat beter met de verkoop van Ford in Europa.  In Amerika gaat het met Ford al geruime tijd goed. Het bedrijf is van oorsprong ook Amerikaans maar verkoopt auto’s over vrijwel de gehele wereld. In Noord-Amerika nam de winst in het eerste kwartaal van 2016 ook toe. De winst kwam op het hoogste niveau in de geschiedenis van Ford. Het bedrijf werd opgericht in 1903 en is daardoor een vrij oude onderneming. Het bedrijf produceert verschillende auto’s,  met name de verkoop van terreinwagens en pick-ups nam toe in het eerste kwartaal.

Reactie van Technisch Werken

Het gaat goed met Ford, het bedrijf doe het nu ook beter in Europa. Het bedrijf moet met verschillende bedrijven op de wereldmarkt de concurrentie aangaan maar houdt zich goed staande. Over Ford komen ook weinig negatieve berichten in de pers, dat helpt altijd mee. Haar grootste concurrent is misschien wel Volkswagen. Aan dit merk kleven wel negatieve berichten vanuit het dieselschandaal. Ondanks dat blijft Volkswagen het meest verkochte automerk van Europa.