KPN gaat ISDN gebruik afbouwen in 2019

ISDN is een techniek die ongeveer dertig jaar geleden is ingevoerd in de communicatietechnologie en telecom. Doormiddel van ISDN werd het mogelijk om via één telefoonlijn zowel te bellen als te internetten. Deze communicatietechnologie wordt beschouwd als achterhaald. Om die reden gaat KPN vanaf maandag 2 september 2019 KPN starten met het afsluiten van de meeste ISDN-lijnen in Nederland.

Volgens de KPN is er in veel betere technologie op de markt dan ISDN. De klanten die deze verbindingen wel hebben wil de KPN meenemen “naar de nieuwe wereld van breedband”. De directeur zakelijke markt van KPN, Marieke Snoep, geeft aan dat haar organisatie volop wil gaan investeren 5G en andere nieuwe technologie. Daarnaast wordt afscheid genomen van oude technologie. In 2017 werd door KPN aangekondigd dat er zou worden gestopt met ISDN.

Deze technologie wordt beschouwd als een verouderde vorm van digitale telefonie. Er zijn nog tienduizenden bedrijven in Nederland die nog gebruik maken van de ISDN technologie. deze bedrijven gebruiken de techniek voor internet, bellen maar ook voor alarmsystemen. De technologie van deze bedrijven zal de komende tijd worden gemoderniseerd.