KPN gaat door met test vast- en 4G-netwerk in buitengebied in 2018

Telecomprovider KPN gaat haar test met betrekking tot de nieuwe verbindingsmethode uitbreiden. Deze test betreft het verbinden van vast internet met mobiel internet.  De connecties van vast en mobiel internet worden gecombineerd door de nieuwe verbindingstechniek. Hierdoor wordt een hogere internetsnelheid gerealiseerd in afgelegen locaties. Het bericht over het uitbreiden van het netwerk werd woensdag 1 november 2017 bekend gemaakt.

In totaal zullen de komende maanden 2500 klanten van KPN door de provider worden benaderd. Aan hen wordt gevraagd of ze de nieuwe technologie willen uitproberen. De afgelopen tijd werd de nieuwe verbindingstechnologie al getest in Nijkerk. De eerste testresultaten zijn door KPN als positief beoordeeld. De bandbreedte neemt fors toe door de nieuwe technologie aldus KPN.

De huishoudens die deelnamen aan het combinatienetwerk kregen een extra kastje op de router. Dit extra kastje zet een mobiel 4G-signaal om als versterker van de internetverbinding. Door het uitbreiden van de test kan worden beoordeeld of het mogelijk is om op korte termijn de verbindingstechniek breder in te zetten.