KPMG ziet Nederland als economisch zeer stabiel land in 2017

Volgens het consultancy- en accountantsbedrijf KPMG is Nederland een heel stabiel land als het gaat om de economie. Wereldwijd zou Nederland tot de economisch meest stabiele landen horen. KPMG heeft dit geschreven in een rapport dat vrijdag 13 januari 2017 is gepubliceerd. Nederland staat volgens dit rapport op de tweede plek van de landen die macro-economisch het meest stabiel zijn. In de rangschikking staat Zwitserland op de eerste plaats van de economisch meest stabiele landen. Nederland staat op plek twee en Luxemburg komt op de derde plek. Op plaats vier komt Hongkong en op plaats vijf staat Noorwegen.

Voor de beoordeling in het rapport is gekeken naar het opleidingsniveau van de bevolking en de infrastructuur van het land. De genoemde landen zijn volgens KPMG meer dan gemiddeld aangesloten bij de wereldeconomie. Daarnaast beschikken de landen volgens KPMG over zeer krachtige openbare instellingen. De landen hebben een kwalitatief goede regelgeving en een duidelijke beleidsvorming. Er is sprake van een overheid die effectief regeert en opereert en er is sprake van gerechtelijke onafhankelijkheid. Deze aspecten zorgen volgens KPMG voor een solide basis. Deze basis is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van een economie. Met een solide basis kan men ook in de toekomst zeker zijn van economische groei en welvaart.

Nederland scoort volgens KPMG vooral hoof omdat het land actief gericht is op de internationale handel. Daarnaast heeft Nederland ook een goed ontwikkelde en goed onderhouden infrastructuur. Dat maakt transport van mensen en goederen goed mogelijk.