Koninklijke Damstra installatiegroep heeft Sikma Installatie Sneek overgenomen per 1 januari 2024

Koninklijke Damstra Installatiegroep is een groeiend installatiebedrijf in het noorden van Nederland. Eind vorig jaar werd door rtv NOF bekend gemaakt dat het installatiebedrijf een nieuwe overname heeft gedaan. Per 1 januari 2024 is Sikma Installatie Sneek bij Koninklijke Damstra Installatiegroep ingelijfd. Door de overname kan Koninklijke Damstra Installatiegroep ook de markt in Súdwest Fryslân en omstreken nog beter bedienen. Het familiebedrijf heeft de afgelopen jaren ondernemerschap getoond in de installatiebranche van Noord Nederland. Daardoor zijn er verschillende locaties bijgekomen. Onder Koninklijke Damstra Installatiegroep vallen inmiddels de volgende afdelingen en locaties:

  • Koninklijke Damstra Installatietechniek te Driezum,
  • Damstra Service & Onderhoud te Leeuwarden en Groningen,
  • Damstra Duurzaam te Driezum,
  • Faber & Wijnberg Installatietechniek op Ameland,
  • Sikma installatie Sneek

De uitbreiding in het aantal locaties zorgt er voor dat Koninklijke Damstra dichter bij haar klanten staat. Daarbij heeft het installatiebedrijf de provincies Friesland, Groningen en Drenthe als haar werkgebied. De onderlinge vestigingen werken met elkaar samen zodat verschillende projecten kunnen worden gerealiseerd ook wanneer daar specialistische expertise voor nodig is. De overname van Sikma installatie past goed bij de strategie.

Overname van Sikma Installatietechniek door Koninklijke Damstra Installatiegroep

Sikma Installatie is een installatiebedrijf dat goed bekend staat als totaalinstallateur. Sinds de oprichting in 1947 verleend het familiebedrijf diensten aan een grote groep klanten. Na jaren lange dienstverlening in de installatietechniek heeft het bedrijf een zorgvuldige afweging gemaakt en hebben Ron en Alex Sikma besloten om hun bedrijf te laten overnemen. Omdat Koninklijke Damstra Installatiegroep een familiebedrijf is dat al ruim 113 jaar bestaat is het een betrouwbare overnamepartij die goed past bij de werkwijze en traditie van Sikma Installatietechniek. “Door de overname kunnen de krachten van de beide bedrijven worden gebundeld”: geven Ron en Alex Sikma aan. Daarnaast kunnen de klanten ook in de toekomst dezelfde expertise krijgen die ze gewend zijn van Sikma Installatie. De overname zorgt er voor dat de bedrijven onderling kunnen samenwerken en daarnaast ook nog zelfstandig kunnen opereren. De naam Sikma Installatie zal overigens blijven bestaan onder de Koninklijke Damstra Installatiegroep. Bovendien blijft Alex Sikma als vestigingsleider aan het werk bij Sikma Installatie in Sneek