Kerstpakketten voor hele gezin populair geschenk van werkgevers in 2022

Het kerspakket is weer een populaire blijk van waardering van werkgevers voor werknemers. Door de huidige economische ontwikkelingen is de inhoud van kerspakketten wel veranderd. In plaats van spulletjes die niet gebruikt worden zullen veel kerspakketten worden gevuld met eetbare producten die voor het hele gezin zijn bedoelt. Dit kwam naar voren uit een navraag die is gedaan door website NU.nl. Volgens het bericht hebben levaranciers van kerspakketten het als sinds het voorjaar van 2022 al druk met bestellingen. Een hoop werkgevers in Nederland willen hun waardering blijken aan werknemers.

Kerstpakket

Vooral nu veel werknemers merken dat voedsel en energie duurder worden is een kerspakket een welkome aanvulling. Een kerstpakket is niet alleen een blijk van waardering maar ook een duidelijk signaal dat werkgevers graag hun personeel willen behouden. In 2022 is duidelijk geworden dat er veel krapte is op de arbeidsmarkt. Er staan veel vacatures open in de techniek maar ook in andere sectoren. Bedrijven die weten dat personeelsleden vaak rechtstreeks of via via worden benaderd voor een nieuwe baan. Door personeel te waarderen, salarisverhoging te geven en ook gewoon aandacht te geven kunnen bedrijven hun personeel langer behouden. Dat is voor het komende jaar van groot belang.

Blijk van waardering

Gemiddeld kost een kerstpakket ongeveer 45 euro. Dat is niet een hele grote uitgave voor veel bedrijven. Een hoop mensen kunnen deze cadeaus wel waarderen maar het is geen recht dat is verworven. Omdat werknemers die langer bij een bedrijf werken vaak gewend zijn aan een kerstpakket of ander presentje aan het einde van het jaar kan een kerspakket wel als iets vanzelfsprekends worden beschouwd. Als werkgever is het een hele uitdaging om elk jaar weer met een leuke nieuwe samenstelling of verassing te komen. Sommige bedrijven kiezen er voor om een cadeaubon te geven. Toch geeft dat minder leuk als een kerspakket.