Jaguar presenteert volledige elektrische auto’s in 2018

Jaguar haar eerste volledig elektrisch aangedreven auto gepresenteerd. Het gaat hierbij om het model I-Pace met een actieradius van ongeveer 480 kilometer. Deze auto is volledig elektrisch en heeft een accupakket van 90 kWh. Daarnaast heeft deze Jaguar een snellader die in 40 minuten tot 80 procent opgeladen kan worden. Als iemand een laadpaal heeft aan huis van 7 kW dan kost het bijladen ongeveer 10 uur.

I-Pace
De I-Pace is een elektrische auto die wordt aangedreven door een twee elektromotoren. Deze elektromotoren drijven elk een as aan. Zo drijft 1 elektromotor de vooras aan en 1 elektromotor de achteras. Gecombineerd hebben de elektromotoren een vermogen van 400 pk. Dat zorgt er voor dat de I-Pace naar 100 kilometer per uur gaat in 4,8 seconden. De actieradius van een elektrische auto is van groot belang. Dat bepaald namelijk hoe veel kilometers iemand met het voertuig kan afleggen voordat de auto opnieuw moet worden opgeladen.

Actieradius

De actieradius van de nieuwe Jaguar I-Pace is getest via de Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure. Daaruit kwam naar voren dat de actiradius van de Jaquar uitkomt op 480 kilometer. De Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure is een geavanceerde testmethode die een realistische afspiegeling geeft van het bereik of verbruik van een voertuigen. Wanneer men de minder nauwkeurige New European Driving Cycle-methode hanteert dan komt de actieradius van de I-Pace uit op 543 kilometer.