Jaguar Land Rover schrapt duizend banen in 2018

Jaguar Land Rover gaat haar productieprocessen veranderen. Tijdens deze reorganisatie zullen ongeveer duizend banen verdwijnen. Dit bericht werd bekend gemaakt door persbureau Reuters. Het persbureau maakte haar bericht bekend op basis van informatie van ingewijden. Volgens het bericht zou de reorganisatie het gevolg zijn van de Brexit. Ook de verminderde interesse in dieselvoertuigen heeft invloed gehad op de veranderingen van de productieprocessen van de organisatie.

Banenverlies
Er zou sprake zijn van economische tegenwind aldus de grootste autobouwer van Groot-Brittannië. Het bedrijf erkent dat de productieschema’s zullen worden aangepast. Volgens het bedrijf zou dit inderdaad gevolgen hebben voor het personeel. Het bericht dat er duizend banen op de tocht staan werd nog niet door de autoproducent bevestigd. Er is wel aangekondigd dat komende maandag meer informatie zal worden verstrekt. Dan worden de aangepaste productieplannen ook met het personeel gedeeld. In januari 2018 had het dochterbedrijf van het Indiase Tata Motors al gemeld dat de productie in het Engelse Halewood tijdelijk zal worden gereduceerd.

Brexit
Toen werd echter nog niet gesproken over een verlies in de werkgelegenheid. Verschillende bedrijven in Groot-Brittannië merken de negatieve gevolgen van de Brexit. Het investeringsklimaat is veranderd in Engeland en dat heeft gevolgen voor de productie en bedrijfsvoering. Bedrijven en investeerders staan voor keuzes. Sommige bedrijven worden verplaatst naar de Europese vaste wal. Andere bedrijven wachten de ontwikkelingen af voordat er stappen worden genomen. Het zijn spannende tijden voor Groot-Brittannië en het personeel van een aantal grote bedrijven in dat land. Denk daarbij ook aan de bedrijven in de staalindustrie.