Jaguar Land Rover gaat vanaf 2017 samenwerken met Uber-concurrent Lyft

Autoproducent Jaguar Land Rover zal in 2017 gaan starten met de samenwerking met Uber-concurrent Lyft. De samenwerking zal gericht zijn op de technologie voor zelfrijdende auto’s. Verder gaat Jaguar Land Rover ook auto’s verhuren aan chauffeurs van Lyft.

Het bedrijf Lyft had in april 2017 ongeveer een half miljard dollar binnen gehaald bij een grote financieringsronde. Van dit bedrag was 25 miljoen dollar afkomstig van Jaguar Land Rover. Jaguar Land Rover is een onderdeel van het Indiase conglomeraat Tata. Deze Indiase onderneming investeerde ook al in concurrent Uber.

In de Verenigde Staten vormen Uber en Lyft de nummers één en twee op het gebied van het aanbieden van autoritjes via een app. Zowel Uber als Lyft zijn naast de Verenigde Staten ook in andere landen actief in de wereld. Daarnaast zijn beide ondernemingen op het gebied van zelfrijdende auto’s verwikkeld in een technologische strijd. Uber wil Lyft op dit gebied voorblijven en andersom is ook het geval. De twee ondernemingen zijn van plan om in de toekomst onbemande taxi’s in te zetten voor gebruikers van een app.

Vorige week werd bekend gemaakt dat het bedrijf Lyft wil gaan samenwerken met de startup nuTonomy. De twee bedrijven willen gezamenlijk zelfrijdende auto’s gaan testen. Verder heeft het bedrijf Lyft ook samenwerkingsverbanden met Google-zuster Waymo en General Motors. Ondanks deze samenwerkingsverbanden en deze actieve houding is Lyft niet in alle landen beschikbaar. In Nederland zijn de diensten van Lyft bijvoorbeeld nog niet verkrijgbaar.