Instroom technische BBL opleidingen na de bouwvak 2018

Instromen in BBL opleidingen wordt steeds flexibeler in Nederland. In het verleden waren BBL opleidingen gekoppeld aan schooljaren maar tegenwoordig kun je bijna op elk moment van het jaar instromen in een BBL opleiding. Dat zorgt er voor dat men minder gebonden is aan vaste instroommomenten. De techniek vraagt in 2018 om veel nieuwe instromers voor de grote hoeveelheid openstaande vacatures. Met name in de installatietechniek, elektrotechniek en in de bouw staan veel vacatures open. In de werktuigbouwkunde, mechatronica en onderhoudstechniek staan echter ook steeds meer vacatures open. Er zijn verschillende erkende leerbedrijven die specifiek vragen om BBL instromers. Zo ontstaan er BBL vacatures in de techniek.

BBL juist nu!
Een BBL opleiding is een ideale leermethode om werken en leren te combineren. Je werkt en tegelijkertijd leer je een vak en volg je een opleiding. Dat maakt een BBL traject dynamisch en aantrekkelijk voor mensen die praktisch zijn ingesteld. Je past namelijk meteen de vaardigheden die je hebt aangeleerd toe in de praktijk. Op die manier wordt je ontwikkelt tot een vakman. Er zijn zeer veel verschillende BBL opleidingen en ook het aantal leerbedrijven is groot in Nederland. Daarom is het vaak verstandig om samen met een intermediair in de techniek uit te zoeken wat het beste bij je past. Technicum uitzendbureau is een VCU gecertificeerde uitzendorganisatie die je kan helpen om de juiste keuze te maken voor je opleiding.

Aanmelden voor BBL?
Het is eenvoudig om je aan te melden voor een BBL traject in de techniek. Dat kun je namelijk doen door het aanmeldformulier in te vullen en te verzenden. Een collega van Technicum neemt dan contact met je op en zal een adviesgesprek met je gaan houden over je mogelijkheden, opleidingsachtergrond en vaardigheden. Uiteraard worden ook je ambities besproken en wordt gekeken welke opleiding daar het beste bij past. Verder wordt een koppeling gemaakt tussen jouw profiel en een erkend leerbedrijf waar je via Technicum zal werken. Overigens betaald Technicum jouw BBL opleiding en boeken. Als je interesse hebt kun je hier klikken om je aan te melden of om meer te weten te komen over BBL.