Instromers gezocht in de werktuigbouwkunde vanaf september 2020

Er ontstaan steeds meer vacatures op de arbeidsmarkt voor onderhoudsmonteurs. Ervaren monteurs kunnen in de onderhoudstechniek vaak meerdere banen krijgen. Het grote probleem is echter dat er een tekort is aan ervaren krachten die zelfstand aan de slag kunnen in het onderhoud en de revisie van machines. Er zijn steeds meer bedrijven die daarom ook open staan voor instromers.

Een instromer is iemand die bijvoorbeeld in het verleden in de onderhoudstechniek heeft gewerkt maar de afgelopen tijd andere werkzaamheden heeft uitgevoerd. Een instromer stroomt als het ware opnieuw in. Veel bedrijven kijken wel kritisch naar cv’s en letten daarbij wel op de werkervaring de afgelopen tijd. Als men een bepaalde periode uit de onderhoudstechniek is geraakt is het wel belangrijk om duidelijk te motiveren waarom je juist nu weer terug wil in de onderhoudstechniek en werktuigbouwkunde. Bedrijven hopen namelijk voor langere tijd nieuwe onderhoudsmonteurs in te kunnen zetten.

Ben je een ervaren onderhoudsmonteur of heb je in het verleden gewerkt als onderhoudsmonteur en zoek je weer werk? Klik dan op de knop vacatures Technicum om een overzicht te krijgen om als monteur of instromer aan de slag te gaan bij een werktuigbouwkundig bedrijf of ander bedrijf in de metaaltechniek.