Inschrijven voor BBL opleidingen in de techniek eind december 2019

Ook aan het einde van 2019 is het mogelijk om jezelf in te schrijven voor een BBL opleiding in de techniek. Er zijn verschillende BBL opleidingen in de techniek mogelijk en dat maakt het soms lastig om de juiste opleiding te kiezen. Je kunt jezelf natuurlijk afvragen wat de juiste opleiding is. Dat verschilt eigenlijk per persoon. Als je overweegt om jezelf aan te melden voor een BBL opleiding in de techniek is het belangrijk dat je niet alleen naar de opleiding zelf kijkt maar ook naar het beroep dat je later wilt uitoefenen. In de techniek zijn verschillende beroepen en sectoren aanwezig. Elke sector heeft specifieke technieken, normen maar ook arbeidsomstandigheden.

Daarnaast heeft elke technische sector ook weer specifieke bewerkingen en technieken waar technische vaardigheden en competenties voor vereist zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in de metaaltechniek aan de slag als lasser, constructiebankwerker, verspaner maar ook als technisch tekenaar en constructeur. Dat is echter één sector binnen de techniek. De bouw, installatietechniek, elektrotechniek, energietechniek zijn ook voorbeelden van sectoren binnen de techniek. Daarnaast zijn er nog veel meer gebieden op te noemen. Het is lastig om een goed totaalbeeld te krijgen van de techniek en de opleidingen en functies die hierbinnen aanwezig zijn.

Gelukkig is het mogelijk om een goed advies te krijgen van organisaties die op de arbeidsmarkt een bemiddelende rol vervullen. Een voorbeeld hiervan is Technicum uitzendbureau. Deze intermediair heeft contact met verschillende opleidingsinstituten en is actief in vrijwel alle beroepsgroepen in de techniek. Dat zorgt er voor dat Technicum een goed advies kan geven over BBL opleiding die bij je past. Technicum uitzendbureau kan je helpen om de juiste BBL opleiding te vinden en zoekt daarnaast een erkend leerbedrijf bij jou in de buurt waar je het praktijkdeel van de opleiding kunt volgen. Je kunt jezelf aanmelden voor een BBL opleiding via de knop ‘BBL Technicum’ in de menubalk. Ook kun je via die digitale omgeving je vragen stellen over bepaalde BBL opleidingen waar je interesse hebt.