ING stapt over op duurzame leaseauto’s vanaf 1 oktober 2017

ING heeft doestellingen opgesteld waarmee haar organisatie duurzamer wil worden. Een doelstelling van het bedrijf is gericht op de leaseauto’s die het bedrijf gebruikt. Deze leaseauto’s moeten binnen het duurzaamheidbeleid van de organisatie passen en moeten daarom minder vervuilend zijn. ING heeft daarom nieuwe regels opgesteld voor leasecontracten die vanaf 1 oktober van dit jaar worden afgesloten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
ING heeft deze stap genomen om meer gestalte te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit MVO wordt door veel bedrijven omarmd als belangrijk middel om de naam van de organisatie zo goed mogelijk op de markt neer te zetten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen belangrijk voor het management van de organisatie. MVO is ook van belang voor het binnen halen en binnen houden van personeel. Daarnaast worden klanten en afnemers steeds kritischer als het gaat om de bedrijven waarvan ze producten en diensten aanschaffen. Mensen willen een goed gevoel aan een product, dienst of bedrijf overhouden.

Groene leaseauto’s
ING is een grote organisatie met twaalfduizend werknemers in dienst. Van dit aantal heeft 10 procent een leaseauto. Deze leaseauto’s mogen in de komende tijd alleen nog maar energiezuinig zijn. De richtlijnen die hiervoor zijn opgesteld is dat leaseauto’s minder dan 105 gram CO2 per kilometer mogen uitstoten. Deze strenge milieurichtlijn zorgt er voor dat veel uitvoeringen van populaire leaseauto’s niet meer gekozen kunnen worden als leaseauto door personeel van de ING. Auto’s zoals de Opel Astra en de Volkswagen Golf kunnen bijvoorbeeld niet meer gekozen worden. Daarnaast is voor voertuigen met een uitstoot van 95 tot 105 gram CO2 per kilometer een toeslag van 10 procent van het leasetarief van toepassing. 

Hybride auto’s
ING staat het gebruik van hybrideleaseauto’s toe. Hybridevoertuigen bevatten naast een verbrandingsmotor ook een elektromotor. Dat zorgt er voor dat deze voertuigen minder CO2 uitstoten. Een hybrideauto moet echter wel elektrisch opgeladen worden. Als dat niet gebeurt is het voertuig afhankelijk van de verbrandingsmotor en daardoor alsnog vervuilend. Daarom is het belangrijk dat de accu’s van de hybrideauto’s tijdig worden opgeladen. ING wil dat dit ook daadwerkelijk gebeurd en heeft gedreigd met boetes als werknemers met een hybride leaseauto niet dagelijks de accu van hun auto opladen.