In 2022 zijn 74.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd in Nederland

Het afgelopen jaar zijn in Nederland totaal 74.000 nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dit bericht werd afgelopen dinsdag 31 januari 2023 bekend gemaakt door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het CBS zouden in Amsterdam de meeste nieuwe woningen zijn opgeleverd en aan de woningvoorraad zijn toegevoegd.

Er zijn naast nieuwe woningen ook bestaande woningen omgebouwd tot twee woningen waardoor ook meer woningen ontstonden. Daarnaast zijn ook kantoorpanden en utiliteitscomplexen omgebouwd tot woningen. Door sloop en samenvoeging zijn er in Nederland echter ook woningen uit de woonvoorraad verdwenen. Wanneer deze woningen worden afgetrokken van het totale aantal woningen in Nederland dan is de woningvoorraad het afgelopen jaar gegroeid tot 8,1 miljoen woningen.

Als men hierbij kijkt naar absolute aantal dan werden in de provincie Zuid-Holland de meeste woningen gebouwd. In deze provincie werden meer dan 14.500 woningen gebouwd. In Noord-Holland werden in totaal ongeveer 14.000 woningen gebouwd. Daarnaast werden in Noord-Brabant ook veel huizen gebouwd. Daar nam het aantal woningen toe met 12.000.