Hypotheekrentes opnieuw verhoogd begin april 2022

Veel hypotheekverstrekkers hebben vorige week opnieuw besloten om de hypotheekrentes te verhogen. Door deze nieuwe verhoging zijn de rentes voor hypotheken die tien jaar of twintig jaar vaststaan ongeveer verdubbeld ten opzichte van het begin van 2022. Dit bericht werd dinsdag 19 april 2022 bekend gemaakt door Van Bruggen Adviesgroep.

Wie nu een rente wil vastzetten voor twintig jaar onder NHG betaald daarvoor gemiddeld 2,78 procent. Dat is volgens de adviesgroep ongeveer 0,18 procentpunt meer dan een week eerder en tweemaal zoveel als de 1,39 procent van begin dit jaar. Voor mensen die de rente voor tien jaar vast willen zetten is er in totaal 0,16 procent hypotheekrente bijgekomen de afgelopen week.

Daardoor betaald iemand voor die periode een hypotheek wil vastzetten ongeveer 2,39 procent rente gemiddeld. Volgens de adviesgroep is dat zelfs een verdubbeling ten opzichte van het begin van het jaar. Bij andere renteperiodes, bijvoorbeeld dertig jaar vast of rentes zonder NHG, zijn vergelijkbare stijgingen te zien. De verhogingen in de hypotheekrentes komen niet als een verassing want de afgelopen tijd zijn de rentes op hypotheken al met verschillende stappen omhoog gegaan.