HES bouwt nieuwe tankterminal voor olieproducten en biobrandstoffen op Maasvlakte in 2017

Havendienstverlener HES International gaat aan de Mississippihaven op de Maasvlakte een nieuwe tankterminal bouwen. Deze tankterminal wordt gebruikt voor olieproducten en biobrandstoffen. Met de bouw is een investering gemoeid van honderden miljoenen euro’s. Het bericht over de bouw van de nieuwe tankterminal werd dinsdag 21 maart 2017 bekend gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam en HES.

In totaal worden 52 tanks gebouwd op een gebied van ongeveer 27 hectare. Deze tanks hebben een totale opslagcapaciteit van ongeveer 1,3 miljoen kubieke meter olie en biobrandstoffen. Voor de bouw heeft het havenbedrijf een kade van 1.100 meter lang geplaatst. Deze kade is zo lang dat zelfs de grootste zeetankschepen hier kunnen aanmeren. Daarnaast worden ook aanlegplaatsen voor binnenvaartschepen geplaatst.

De HES Hartel Tank Terminal zal een onafhankelijke opslagterminal worden. In deze terminal kunnen klanten hun olieproducten opslaan en overslaan. Er zijn verschillende geïnteresseerden in de oliemarkt die graag gebruik willen maken van de opslagcapaciteit van de HES Hartel Tank Terminal. BP is een grote klant die al interesse heeft getoond. BP heeft namelijk al een nabijgelegen raffinaderij. Voor deze grote oliereus is de extra opslagmogelijkheid een uitkomst daarom heeft BP een langjarig contract gesloten voor het gebruik van de terminal. Er kunnen echter nog meer grote klanten gebruik maken van de overgebleven opslagtanks.