Harley Davidson verkoopt minder motoren in 2016

Harley-Davidson is een Amerikaans motormerk dat al generaties tot de verbeelding spreekt. Het is een bekend merk met veel verschillende modellen. Harley Davidson staat nog steeds symbool voor Amerika en voor vrijheid. Hoewel het merk goed bekend is worden de laatste tijd minder Harley’s verkocht.  In het derde kwartaal van dit jaar daalde de wereldwijde verkoop van Harley motoren bij dealers met 4,5 procent.

Het valt op dat vooral in Amerika de interesse voor Harley’s afnam.  Amerika is de belangrijkste afzetmarkt voor Harley. Ongeveer zestig procent van de totale verkoop van Harley vindt in Amerika plaats. De verkoop van Harley Davidson nam in Amerika af met ruim 7 procent. Ook in het buitenland was het AAmerikaanse motormerk minder in trek. Dit komt onder andere door de dure dollar.  Daardoor zijn Harley’s prijzig ten opzichte van motoren die van buitenlandse concurrenten afkomstig zijn.

De winst in het derde kwartaal van dit jaar kwam tot en met september uit op ruim 114 miljoen dollar. In 2015 wist Harley Davidson over dezelfde periode nog 140 miljoen dollar winst te behalen. Ook de omzet van Harley Davidson daalde, de daling kwam uit op 4 procent tot een bedrag van krap 1,3 miljard dollar. Volgens het bedrijf is er sprake van een hevige concurrentie in de markt waardoor het bedrijf lagere resultaten haalt.