Half miljoen Duitse Volkswagens moet in 2015 worden hersteld

Dat de waarheid uiteindelijk aan het licht komt weet inmiddels iedereen. Ook Volkswagen is nu op een keiharde manier geconfronteerd met hun eigen fouten. Nu duidelijk is geworden dat Volkswagen bewust gesjoemeld heeft met elektronica wordt gekeken naar een probate oplossing. Volkswagen zal haar best moeten doen om het beschadigde vertrouwen weer te herwinnen bij consumenten. Dat begint met het aanpassen van reeds verkochte auto’s. Deze auto’s zullen moeten worden hersteld.

In Duitsland zou het gaan om een half miljoen rondrijdende, dus reeds verkochte, Volkswagens. Deze Volkswagens hebben niet alleen een software-update nodig, er zijn meer aanpassingen vereist om te kunnen voldoen aan de wet en regelgeving. In totaal zijn er 2,4 miljoen Volkswagens bij het softwareschandaal betrokken. Daarvan moeten ongeveer 540.000 auto’s technisch worden aangepast. Het bedrijf Volkswagen liet in oktober al weten dat alleen het aanpassen van de software waarschijnlijk onvoldoende zou zijn. In totaal zouden volgens VW in Europa ongeveer 3 miljoen auto’s in Europa moeten worden veranderd.

Reactie van Technisch Werken
Uiteindelijk heeft VW zichzelf behoorlijk veel schade bezorgd door testen te manipuleren met software en elektronica. Het herstellen gaat het bedrijf enorm veel geld kosten. Bovendien is het vertrouwen van consumenten beschadigd. Het woord sjoemelsoftware is het nieuwe woord van 2015 geworden en dat is niet iets om trots op te zijn. VW zal nu alles op alles moeten zetten om het vertrouwen van consumenten te herstellen.