Groupe PSA koopt autodeelplatform TravelCar in 2019

Groupe PSA is een grote organisatie in de automotive. Het bedrijf uit Frankrijk is het moederbedrijf van verschillende automerken waaronder Opel, Citroën, DS en Peugeot. Deze speler op de automarkt heeft besloten om het bedrijf TravelCar over te nemen. TravelCar is een bedrijf dat actief is als een digitaal parkeer- en autoverhuurplatform. Eerder had Groupe PSA al een investering in de start-up.

TravelCar is ook actief als een autodeelbedrijf. Het bedrijf wil via een autodeelplatform de mogelijkheid bieden dat reizigers die een vliegreis maken hun auto via het platform gratis kunnen parkeren bij een vliegveld indien de eigenaar van de auto deze beschikbaar stelt als deelauto. Een deelauto is een auto die verhuurd wordt aan andere automobilisten die de auto voor korte duur gebruiken. Wanneer iemand zijn of haar auto als deelauto beschikbaar stelt krijgt de eigenaar er ook voor betaald.

Deelauto’s kunnen een oplossing vormen voor parkeerproblemen rondom vliegvelden en daarnaast kunnen deelauto’s er voor zorgen dat bepaalde gebieden minder verkeersdruk krijgen. Het huren van auto’s wordt ook goedkoper via het deelautoconcept omdat deelauto’s ook voor korte duur gehuurd kunnen worden. Daardoor zou een deelauto ook voor een rit of een paar ritten gebruikt kunnen worden.

Op dit moment zijn op het platform van TravelCar ongeveer vijfduizend parkeerplekken en tienduizenden auto’s te huur. Dit heeft Groupe PSA bekend gemaakt. Momenteel zou TravelCar ongeveer een miljoen klanten hebben in meer dan zestig landen. Tot de landen waarin het autodeelplatform beschikbaar is behoort ook Nederland.